Pølsehorn med sesam

Min mand er vild med pølsehorn, så jeg har gennem tiden bagt mange af slagsen! Jeg har dog aldrig fundet en opskrift, hvor jeg var 100% tilfreds med resultatet – før jeg faldt over denne 😉

http://cutecarbs.com/2013/02/mini-polsehorn-med-sesam/

Brødet bliver simpelthen lækkert, og dejen hæver godt 🙂 Jeg erstattede blot mælken, med kærnemælk – og så laver jeg dobbelt op af hendes opskrift, så der er lidt til fryseren (ca. 32 stk. i alt) 😉 Jeg valgte, at lave dem uden kethup, da jeg helst vil have det ved siden af 🙂

Her er min udgave:

  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 500 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivenolie

Opløs gæren i mælken og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen til den er smidig og glat – jeg gav den 10 minutter i røremaskinen.

Lad dejen hvile i 30 minutter.

Del dejen i 4 lige store stykker, og rul dem ud i cirkler. Del cirklen 4 gange (som en pizza), så du får 8 stykker. Pølsen deles 3-4 gange, alt efter hvilke størrelse man ønsker. Læg pølsen på den bredeste del af dej-stykket, og rul dem ind.

Pensl pølsehornene med æg eller mælk, og drys dem med sesam (kan selvfølgelig undlades).

Lad dem efterhæve i 45 minutter.

Pølsehornene bages ved 200 grader i ca. 10 minutter (ikke varmluftovn).Pølsehorn

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: