Pølsehorn med sesam
Min mand er vild med pølsehorn, så jeg har gennem tiden bagt mange af slagsen! Jeg har dog aldrig fundet en opskrift, hvor jeg var 100% tilfreds med resultatet – før jeg faldt over denne 😉
http://cutecarbs.com/2013/02/mini-polsehorn-med-sesam/
Brødet bliver simpelthen så lækkert, og dejen hæver godt 🙂 Jeg erstattede blot mælken, med kærnemælk – og så laver jeg dobbelt op af hendes opskrift, så der er lidt til fryseren (ca. 32 stk. i alt) 😉 Jeg valgte, at lave dem uden kethup, da jeg helst vil have det ved siden af 🙂
Her er min udgave:
- 2 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 500 g mel
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 dl olivenolie
Opløs gæren i mælken og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen til den er smidig og glat – jeg gav den 10 minutter i røremaskinen.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Del dejen i 4 lige store stykker, og rul dem ud i cirkler. Del cirklen 4 gange (som en pizza), så du får 8 stykker. Pølsen deles 3-4 gange, alt efter hvilke størrelse man ønsker. Læg pølsen på den bredeste del af dej-stykket, og rul dem ind.
Pensl pølsehornene med æg eller mælk, og drys dem med sesam (kan selvfølgelig undlades).
Lad dem efterhæve i 45 minutter.
Pølsehornene bages ved 200 grader i ca. 10 minutter (ikke varmluftovn).
Velbekomme 🙂
Skriv et svar