Marcipanmuffins med hindbærflødebolle-topping

Jeg har længe tænkt, at jeg skulle finde en god opskrift på marcipanmuffins – og havde da også fundet lidt forskelligt (alle sammen med forskellig slags topping, men ingen af dem tiltalte mig). Da jeg så kastede mig ud i at lave hjemmelavede flødeboller med hindbærskum, tænkte jeg, at det fyld da var perfekt til marcipanmuffins 😉 Skæbenen ville det, at én af de søde piger fra min online-mødregruppe, fandt en opskrift til mig på præcis dette – uden at vide jeg selv havde gået med tanken! Altså – universet VILLE ha’ mig til at bage de muffins 😀

Fik endelig taget mig sammen, og resultatet er intet mindre end fantastisk! De er simpelthen så lækre 😉 Både muffin og fyld smager godt!

Jeg har (som altid) tilladt mig at lave lidt om i opskriften. Og så har jeg fordoblet opskriften til dejen, da der er så meget fyld (og det er lidt sværer at halverer).

Her er opskriften (16 stk):

Marcipanmuffins:

  • 140 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 4 store æg
  • 150 g groft revet marcipan (½ time i fryseren gør det nemmere at rive – jeg opbevare det bare i køleskabet, så er det klart når jeg lige får lyst til at bage)
  • ½ dl mælk
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 vaniliestænger

Sukker og smør piskes til en ens masse, sammen med kornene fra vaniliestangen. Tilsæt æggene ét af gangen. Rør den revet marcipan i blandingen.

Bland mel og bagepulver i en anden skål, og rør det i marcipan-blandingen. Tilsæt til sidst mælken.

Fordel dejen i muffinsformene, og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 min. Lad dem derefter køle helt af.

Marcipanmuffins

Hvis der er meget top på dem når de er bagt færdig, kan man skære toppen af, men dette synes jeg dog ikke var nødvendigt.

Hindbærflødebolle-topping:

  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • 75 g past. æggehvider
  • 100 g frosne hindbær
  • 200 g chokolade (jeg brugte Odense Marcipan overtræk mælkechokolade)

De frosne hindbær gives et hurtigt opkog i en lille smule vand. Hvis man godt kan lide lidt større klumper med hindbær i toppingen, gøre der ikke mere (andet end at hælde vandet fra). Jeg kan dog bedst lide den uden for mange korn, så jeg moser bærene i en sigte, og bruger “saften” fra mosen, samt et par enkelte skefulde af selve massen – man kan jo smage det til efter behag 🙂

Vand og sukker koges op i en gryde i 2 minutter, imens du pisker æggehviderne let. Hæld derefter sukkerlagen langsomt ned i hviderne, mens der piskes (med elpisker) ved medium styrke. Det skal piskes meget stift, så det ikke flyder ud – jeg pisker i ca. 15 min., hvoraf jeg pisker hindbærene med i de sidste 5 minutter.

Kom den færdige masse i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på de afkølede muffins. Jeg brugte en “stjerne”-tylle, men næste gang tager jeg en rund, da det gør det nemmere når chokoladen skal på. Stil muffinsene tilbage i ovnen, og bag dem ved 180 grader i 5 min., så fyldet bliver fast i overfladen.

Marcipanmuffins med fyld

Smelt chokoladen over et vandbad, og påfør dem muffinsene. Jeg  brugte en pensel, da jeg ikke er modig nok til at dyppe dem i chokoladen 😉 Pga. manglende tid, blev påføringen af chokoladen ikke helt så køn – smagen fejlede dog ingenting 😉 Næste gang vil jeg nok drysse lidt frysetørret hindbær på toppen, for syns skyld 🙂

Marcipanmuffin Marcipanmuffin

Muffinsene opbevares på køl.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: