Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund og hindbærskum

Egentligt troede jeg, at flødeboller ville være lidt af et projekt at gå igang med – og det er også derfor jeg ikke har prøvet det før nu! Men det er nemmere end man lige tror 😉 Der findes et hav af opskrifter på nettet – nogle mere avanceret end andre! Jeg valgte en af de nemme – og med en udstyrsliste de fleste almindelige mennesker ligger inde med 😉 Og resultatet blev ikke mindre godt af den grund 😀

Jeg valgte, at lave små (mundrette) flødeboller, men størrelsen bestemmer man jo helt selv 🙂 Jeg lavede dem både med almindelig skum og hindbærskum, samt med hvid chokolade og mørk chokolade (55%). Ønsker man ikke at bruge hindbær, følger man bare opskriften, og undlader hindbærene 😉

Her er opskriften:

Marcipanbunde:

  • 250 g ren rå marcipan

Da jeg lavede små flødeboller, rullede jeg marcipanen ud i ca. 2-3 mm tykkelse, og brugte en rund udstikker til at lave dem med. Men vil man lave almindelig størrelse flødeboller, skærer man bare bundene direkte fra marcipanrullen – 3-4 mm tykke.

Bundene bages i ovnen (ikke varmluft) i 5-8 min. ved 180 grader.

Marcipan flødebollebunde

Hindbærskum:

  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • 75 g past. æggehvider
  • 150 g frosne hindbær
  • 200 g chokolade til overtræk
  • Evt frysetørret hindbær til pynt

De frosne hindbær gives et hurtigt opkog i en lille smule vand. Hvis man godt kan lide lidt større klumper med hindbær i toppingen, gøre der ikke mere (andet end at hælde vandet fra). Jeg kan dog bedst lide den uden for mange korn, så jeg moser bærene i en sigte, og bruger “saften” fra mosen, samt et par enkelte skefulde af selve massen – man kan jo smage det til efter behag :)

Vand og sukker koges op i en gryde i 2 minutter, imens du pisker æggehviderne let. Hæld derefter sukkerlagen langsomt ned i hviderne, mens der piskes (med elpisker) ved medium styrke. Det skal piskes meget stift, så det ikke flyder ud – jeg pisker i ca. 15 min., hvoraf jeg pisker hindbærene med i de sidste 5 minutter.

Flødebolle-guf

Kom den færdige masse i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på de afkølede bunde. Stil flødebollerne tilbage i ovnen, og bag dem ved 180 grader i 5 min., så fyldet bliver fast i overfladen.

Flødeboller

Smelt chokoladen over et vandbad og kom den på de afkølede flødeboller. Jeg bruger en pensel til at komme det på 🙂 Drys evt med frysetørret hindbær.

Stil dem på køl, indtil chokoladen er størknet. Og så er de ellers klar til at blive nydt 😉

Flødeboller

Min blev ikke helt så kønne som ønsket – lad os bare kalde dem rustikke 😉 Men øvelse gør jo mester, så må vel bare i køkkenet og lave dem nogle flere gange 😀

Den orginale opskrift er at finde her (jeg har halveret mængden, da der ellers er til mange flødeboller – og det har vi slet ikke godt af herhjemme):

http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/floedeboller/hindbaer-floedeboller.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: