Almindelige lagkagebunde

Her er en opskrift på helt almindelige hjemmelavede lagkagebunde. Jeg bruger stort set altid vanilieessens, men de kan også laves med mandel-, appelsin- eller cognacessens – eller hvad man nu synes de skal smage af 😉

Den kage jeg laver med forskellige farver indeni, tilsætter jeg mandelessen og lidt grøn farve 🙂

Opskriften er til 3 bunde i str. 22 cm (ud fra at man bager én kage og deler den i 3). Jeg kan dog godt lide mine bunde tykke, og i og med jeg altid bager dem én af gangen, bruger man gerne lidt mere! Så lav evt. ½ omgang mere – eller dobbelt op hvis de skal være større end 22 cm i diameter.

Her er opskriften:

  • 4 æg
  • 175 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1 spsk mælk/vand
  • 1 spsk essens (vanilie, appelsin, mandel, ect.)

Pisk æggeblommerne med sukker (hvis man vil have farve i tilsættes den her).

Bland melsorterne, bagepulver og vaniliesukker i en anden skål, og pisk det i æggeblandingen. Tilsæt mælk/vand og vanilieessens.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.

Bages ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter.

Bundene kan fryses – hvilket er praktisk, da de så kan laves i god tid inden de skal bruges 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: